Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
pieczarki 500 gramów
śmietana UHT 18% 2 szklanek
olej 3 łyżek stołowychzupa cebulowa sproszkowana 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
piersi kurczaka lekko rozklepać, obtoczyć w sproszkowanej zupie cebulowej i włożyć na 2h do lodówki. Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki, obsmażyć na
oleju. Mieszając doprawić
pieprzem oraz
solą.
Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, a na nim rozłożyć
pieczarki i zalać
śmietaną. Zapiekać ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z
ryżem i
marchewką z
groszkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: