ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilety z piersi kurczaka 4 sztukpieczarki 500 gramówśmietana UHT 18% 2 szklanekolej 3 łyżek stołowychzupa cebulowa sproszkowana 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone piersi kurczaka lekko rozklepać, obtoczyć w sproszkowanej zupie cebulowej i włożyć na 2h do lodówki. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, obsmażyć na oleju. Mieszając doprawić pieprzem oraz solą. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, a na nim rozłożyć pieczarki i zalać śmietaną. Zapiekać ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ryżem i marchewką z groszkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: