ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 600 gramówpieczarki 400 gramówśmietana 200 gramówkromki chleba tostowego 2 sztukmelisa cytrynowa 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone pieczarki drobno posiekać i smażyć ok. 5 minut na rozgrzanych 2 łyżkach oleju, aż płyn, który puszczą odparuje. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić. Pokrojony w kostkę chleb włożyć do śmietany. Drobno pokrojone mięso zmiksować na gładka masę razem z chlebem w śmietanie, ziołami, sokiem cytrynowym, łyżeczką soli i odrobina pieprzu. Wymieszać z grzybami. Z masy, wilgotnymi dłońmi, uformować ok. 12 podłużnych kotlecików. Kotlety usmażyć na reszcie oleju z obu stron po 5 minut. Podawać z sałatką przyrządzoną z gotowanych ziemniaków, ogórka, siekanej cebulki i sosu z bulionu, octu winnego oraz oliwy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: