Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
piersi z kurczaka 600 gramów
pieczarki 400 gramów
śmietana 200 gramówkromki
chleba tostowego 2 sztuk
melisa cytrynowa 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
pieczarki drobno posiekać i smażyć ok. 5 minut na rozgrzanych 2 łyżkach
oleju, aż płyn, który puszczą odparuje. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i odstawić. Pokrojony w kostkę
chleb włożyć do
śmietany. Drobno pokrojone
mięso zmiksować na gładka masę razem z
chlebem w
śmietanie,
ziołami,
sokiem cytrynowym, łyżeczką
soli i odrobina
pieprzu. Wymieszać z
grzybami. Z masy, wilgotnymi dłońmi, uformować ok. 12 podłużnych kotlecików. Kotlety usmażyć na reszcie
oleju z obu stron po 5 minut. Podawać z
sałatką przyrządzoną z gotowanych
ziemniaków,
ogórka, siekanej
cebulki i sosu z
bulionu,
octu winnego oraz
oliwy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: