Wykonanie
To moja pierwsza próba połączenia
kurczaka z
cukinią - próba jak najbardziej udana, gdyż zazwyczaj
cukinia była przetwarzana na leczo z jakąś
wędliną, więc zapragnęłam jakiejś miłej odmiany. Wyszła fajna potrawa, w sam raz na szybki obiad.

Na dwie porcje:1 duża
pierś z kurczaka1 mała i
młoda cukinia3 ząbki
czosnkuprzyprawa do kurczakasól,
pieprzolej do smażeniaPierś pokroić w kostkę, przyprawić
solą,
pieprzem i
przyprawą do kurczaka, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na przy najmniej 1 godzinę.
Cukinię pokroić w kostkę, jeżeli jest
młoda to nie trzeba obierać ze skórki. Posolić i usmażyć na
oleju do miękkości.Osobno usmażyć
mięso kurczaka, gdy będzie już wystarczające miękkie dolać 3/4 szklanki
wody i zmiażdżony
czosnek, zagotować, dodać
cukinie i wymieszać. Sos można zagęścić zaklepką z
wody i
mąki. Podawać z
makaronem