Wykonanie
Szpinak - doceniam go coraz bardziej. Zawsze, nawet jako dziecko, lubiłam przyrządzony przez mamę domowy
szpinak. Nie był dla mnie zmorą dzieciństwa, jak dla wielu. Był czas, kiedy nieco o nim zapomniałam. Teraz powracam do dań ze
szpinakiem, ponieważ można przyrządzać go na rożne sposoby i wtedy smakuje doskonale.Doceniam stare smaki, ale
ser fetta zdecydowanie zrewolucjonizował mój
szpinak. Dzisiaj propozycja, którą możemy wykorzystać jako dodatek do
makaronu lub po prostu zjeść bez łączenia.
SKŁADNIKI:450 g.
mrożonego szpinaku1
pierś z kurczakaprzyprawa do kurczaka3-4 ząbki
czosnku1/2
sera fetta1 mała
cebulaolej do smażenia
sól pieprz do smakuWYKONANIE
Szpinak, jeśli mamy zamrożony, to wrzucamy do garnka i na małym ogniu chwilę i się rozmrozi.
Cebulkę kroimy w kostkę , lekko podsmażamy na
oleju, dodajemy
szpinak i chwile smażymy mieszając.Dodajemy
ser fetta, przeciśnięty przez praskę
czosnek, wszystko mieszamy i chwilę smażymy ok. 5 -10 min.
Pierś kurczaka płuczemy , kroimy w kostkę, przyprawiamy i obsmażmy na
oleju do zarumienienia.Kawałki
kurczaka dodajemy do
szpinaku. Dobrze mieszamy. I danie gotowe.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.