Wykonanie
Szpinak bardzo dobrze komponuje się z
serem feta i z kawałkami
piersi z kurczaka.Dzisiaj propozycja
strucli ze
szpinakiem w cieście francuskim. Doskonała potrawa zarówno obiadowa, jak również gorąca przystawka.
SKŁADNIKI:2 płaty
ciasta francuskiego1 kg
szpinaku mrożonego1/2 opakowania
serka fetasól pieprz do smaku3 ząbki
czosnku1
cebula1 mała
pierś z kurczakaprzyprawa do kurczakaWYKONANIE
Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy, kroimy na drobne kawałki;Posypujemy
przyprawą do kurczaka i odstawiamy na ok 1 godz.
Cebulkę pokrojoną w kostkę lekko podsmażamy.Dodajemy
kurczaka i dalej smażymy ,aż
mięso będzie gotowe, odparuje
woda, a
kurczak się przypiecze.
Szpinak rozmrażamy, wstawiamy na durszlak, by ociekł z
wody.Dodajemy do
mięsa.Na to rozkruszamy
ser feta, wyciskamy
czosnek, doprawiamy odrobiną
soli i
pieprzu.
Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5-10.Mieszamy z podsmażonym
kurczakiem.
Płat
ciasta francuskiego dzielimy na dwie części.Rozkładamy na całości farsz . Zwijamy i zlepiamy boki.
Farszu powinno wystarczyć na cztery
strucle.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 180 stopni ok 40 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.