Wykonanie
Szpinak bardzo lubimy, dlatego często gości w naszej kuchni. Chyba ludzi można podzielić na tych , którzy nie lubią
szpinaku i tych którzy go uwielbiają. Dzisiaj pyszne danie -
szpinak z
kurczakiem jako podstawa do
makaronu. Polecam.
SKŁADNIKI1.2 kg
szpinaku mrożonegopół opakowania
serka fetasól pieprz do smaku3 ząbki
czosnku1
cebula1 mała
pierś z kurczakaprzyprawa do kurczakapół opakowania
makaronu ( np. penne, pełnoziarnisty)WYKONANIE
Pierś z kurczaka płuczemy, kroimy na drobne kawałki, posypujemy
przyprawa i zostawiamy.
Cebulkę pokrojoną w kostkę lekko podsmażamy. dodajemy
kurczak i dalej smażymy ,aż
mięso będzie gotowe.
Szpinak rozmrażamy, wstawiamy na durszlak, by ociekł z
wody. Dodajemy do
mięsa.Na to rozkruszamy
ser feta, wyciskamy
czosnek, doprawiamy odrobina
soli i
pieprz.
Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5 min.
Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do
szpinaku, mieszamy. Gotowe.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.