Wykonanie
Roladki drobiowe nadziewane
szpinakiem to idealne połączenie. Dodatek
sera typu
feta do
szpinaku sprawia, że danie jest bardziej sycące, a jednocześnie zyskuje wyjątkowy smak. Danie szybkie i proste w przygotowaniu.Składniki na dwie porcje:2
piersi z kurczaka1 mała
cebula1/2 opakowania
mrożonego szpinaku, rozdrobionego1/2 opakowania
sera typu
feta3-4 ząbki
czosnkusól,
pieprz,
curry,
papryka słodka,
czosnek granulowany,
przyprawa do kurczakaPoziom trudności 2/5Przygotowanie:
Piersi z kurczaka przykryć folią i rozbić na kotlety tłuczkiem. Przyprawić
solą,
pieprzem,
curry,
papryką słodką,
przyprawą do kurczaka i
czosnkiem granulowanym.
Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie tłuszczu. Przyprawić odrobiną
soli i
cukru. Dodać przeciśnięty
czosnek i zamrożony
szpinak. Dusić pod przykryciem, aż
szpinak się rozmrozi. Dodać
ser i dokładnie wymieszać. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 minut. Przyprawić wg uznania
solą,
pieprzem.
Szpinak nałożyć na rozłożonego
kurczaka. Zawiną i dwa końce spiąć wykałaczką. Włożyć
kurczaka do naczynia żaroodpornego wysmarowanego
oliwą. Piec pod przykryciem ok. 35 minut.Smacznego!