Wykonanie
            Uwielbiam 
kurczaka pod każdą postacią, a filet to już w szczególności. Ten jest delikatny a zarazem o wyrazistym smaku. Wszystko tworzy jedną spójną całość i rewelacyjny aromat.


1 podwójny 
filet z kurczaka3 łyżeczki 
keczupu1 łyżeczka 
mioduPrzyprawa do kurczaka1 łyżeczka liści 
lubczykuSólPieprzWarstwa szpinakowa:1 łyżka 
masła250 g 
mrożonego szpinaku2 ząbki 
czosnku250 g 
sera fetyPieprzKarmelizowana 
cebula:2 
cebule1 łyżeczka 
mioduSólPieprzOlej do smażeniaFilet przyprawiamy 
przyprawą do kurczaka. W miseczce przygotowujemy marynatę- mieszamy 
keczup, 
miód, odrobinę 
soli i 
pieprzu. Wylewamy ją na 
filet z piersi kurczaka, posypujemy liściem 
lubczyku i odstawiamy na 20 minut.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy 
olej na patelni, dodajemy 
cebulę, 
miód, szczyptę 
soli i 
pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy. Na wierzchu układamy 
filet z piersi kurczaka i często mieszamy, gdyż 
cebula może łatwo się przypalić. Smażymy do miękkości 
mięsa (pod przykryciem).W osobnym garnku rozgrzewamy 
masło, dodajemy 
mrożony szpinak, przeciśnięty przez praskę 
czosnek. Na końcu kruszymy 
ser feta i doprawiamy 
pieprzem.
Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości.Na talerzu układamy warstwę ze 
szpinaku. Na nim pokrojoną 
pierś z kurczaka. Wszystko polewamy karmelizowaną 
cebulą. Podajemy z 
ryżem.

