Wykonanie
Połączenie
szpinaku z
piersią kurczaka komponuje się bardzo dobrze i smacznie. Dlatego warto, dla tych , którzy nie lubią
szpinaku, przemycić go w takiej formie. Myślę, że zmienią zdanie i swoje gusta smakowe, co do tego zielonego i wartościowego warzywa. Polecam przepis niezbyt skomplikowany i warty wypróbowania.
SKŁADNIKI2
piersi z kurczakaopakowanie
mrożonego szpinaku ( świeży w lecie polecany)
przyprawa do kurczaka lub
sos sojowy1/2 opakowania
sera fetta2 ząbki
czosnku1
cebulasól ,
pieprz do smakuWYKONANIE
Pierś z kurczaka płuczemy. Każdą polówkę należy przekroić na połowę i lekko rozbić. Przyprawić
sosem sojowym lub
przyprawą do kurczaka.
Szpinak przygotować wg. przepisu na tej stronie TURozłożyć na płatach z piersi. Zwinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 200 stopniach C ok.40 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.