ßßß
sposób przygotowania : FARSZ - koźlarze dokładnie oczyściłam i pokroiłam. Cebule obrałam, posiekałam. Marchewkę po oczyszczeniu starłam na wiórki. W rondlu rozgrzałam masło i zeszkliłam cebulę. Dodałam grzyby oraz marchewkę, smażyłam kilka dłuższych chwil mieszając. Wlałam wino i dusiłam przez kilka minut aż wszystko zmiękło a płyn odparował. Dodałam mascarpone, łyżkę posiekanych liści tymianku i łyżeczkę oregano oraz trochę soli i pieprzu do smaku. Wymieszałam dokładnie i odstawiłam do przestudzenia.NALEŚNIKI - jajka wybiłam do miski, roztrzepałam z solą, cukrem i koncentratem. Cały czas mieszając rózgą dolałam mleko, olej, wodę i dosypałam mąkę. Ciasto powinno być gładkie i mieć konsystencję lejącej śmietany. Odstawiłam je na ok. pół godziny żeby odpoczęło - po tym czasie trzeba sprawdzić gęstość bo czasami trzeba dolać jeszcze odrobinę wody jeśli mocniej zgęstnieje. Z ciasta usmażyłam na suchej patelni śr. 20 cm 10 niezbyt cienkich naleśników.Na każdy naleśnik posypałam łyżką sera i nałożyłam po porcji farszu. Składałam je w chusteczkę, na cztery. Następnie ułożyłam naleśniki w lekko natłuszczonej formie do zapiekania. Wierzch posypałam resztką startego sera i połówkami kulek osączonej z zalewy mozarelli. Piekłam ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podałam na gorąco, że świeżymi pomidorami i posypując ziołami.