ßßß
ciasto:30dag drożdży3/4 szklanki mleka1 łyżeczka cukru500g mąki1 łyżeczka soli50g masła1 jajkoFarsz400g pieczarek3 cebulesól, pieprzoreganołyżka olejużółty serMleko podgrzać, aby było letnie, dodać drożdże i cukier, odstawić do wyrośnięcia. Masło posiekać z mąką, dodać jajko, sól i wyrośnięte drożdże, zagnieść ciasto. Odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie podzielić na kulki i spłaszczać na placki. Farsz przygotować w trakcie wyrastania ciasta. Pieczarki pokroić w plasterki, cebule w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju, dosmakować solą, pieprzem i oregano. Wyłożyć farsz, posypać startym serem i odstawić na 15 minut. Piec ok. 30 minut do zrumienienia w 180 stopniach.