ßßß
Składniki:( Na 10 naleśników)Naleśniki:2 jajka1 szklanka mleka1 szklanka mąki pszennej1-2 łyżki oleju lub oliwyszczypta soliFarsz:500g. pieczarek1 cebula250g. mascarpone2 łyżki posiekanej natki pietruszkisól , pieprz1 łyżka masła200g. tartego sera żółtegoPrzygotowanie:Naleśniki: Wszystkie składnik ciasta połączyć razem do uzyskania gładkiej konsystencji.Rozgrzać suchą patelnie , smażyć cienkie placki.Farsz: Pieczarki obrać , pokroić w kostkę , obraną cebulę posiekać drobno.Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć cebulę , dodać pieczarki-smażyć do odparowania płynu.Dodać mascarpone , doprawić solą i pieprzem.Dusić na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając do powstania gęstego sosu , wsypać natkę pietruszki.Każdy naleśnik posypać serem żółtym , położyć 2-3 łyżki pieczarek , zwinąć naleśnika w rulon.




Smacznego