Składniki:2 ośmiornice10 mini świeżych kalmarów500 g krewetek królewskich w pancerzach300 g mieszanki owocow morza6 dużych ziemniaków1/2 szklanki oliwy z oliwek200 g sera feta250 g oliwek zielonych bez pestek250 g oliwek czarnych bez pestek2 pęczki natki pietruszki6 ząbków młodego polskiego czosnkusok z jednej dużej cytryny1 łyżka przyprawy do ziemniaczkówsól czosnkowa1/2 łyżeczki świeżo zmielonej mieszanki garam masalapieprzroszpunka2 litry wodywłoszczyzna świeża i z młodych warzyw4 liście laurowe3 ziarenka ziela angielskiego2 ziarenka jałowcaPrzygotowanie:Owoce morza dokładnie myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Do garnka z wodą wrzucamy włoszczyznę oraz liście laurowe, ziele angielskie i jałowca. Gotujemy do zawrzenia wody. Na pierwszy rzut idą krewetki zanurzamy i po chwili wyławiamy i odkładamy na papierowy ręcznik. To samo później robimy z kalmarami. Krewetki i kalmary max 30 sekund zanurzamy we wrzątku. Na sam koniec powoli zanurzamy mackiośmiornicy tak aby poskręcały się one, i zanurzamy całą ośmiornicę. Trzymamy we wrzątku około 15-20 minut. Wyjmujemy i kładziemy na papierowy ręcznik. Blaszkę lub brytfankę (te specjalne do grillowania) lekko smarujemy oliwą z oliwek. Układamy na niej umyte i pokrojone w talarki ziemniaki ze skórką i posypujemy przyprawą do ziemniaczków. Później nakładamy nasze owoce morza i zasypujemy oliwkami. Solimy delikatnie i pieprzymy. Następnie zalewamy zalewą z oliwy, czosnku, pietruszki, cebuli. Blaszkę zakrywamy folią aluminiową i wkładamy całość do rozpalonego już grilla z pokrywą co da nam możliwość grillowania z termoobiegiem. Grillujemy 45-60 minut, po czym po tym czasie zdejmujemy folie i grillujemy jeszcze tak z 20 minut przy czym pierwsza połowa pod pokrywka druga już bez. na koniec obficie posypując rozkruszonym serem feta.Podajemy na rukoli z dodatkiem limonki.Smacznego !!!