ßßß
1 ząbek czosnku1 czerwona papryczka chili1 cebula1 łyżka zielonej pasty curry500 g piersi z kurczaka1 łyżka tajskiego sosu rybnego1 łyżka cukru1 łyżeczka przyprawy curry1 łyżeczka posiekanej kolendry2 łyżki posiekanej mięty1 mała kapusta pekińskapęczek szczypiorku1 długi ogórek1 duża czerwona papryka125 g kiełków fasoli mung z zalewy
PRZYGOTOWANIEOlej sezamowy rozgrzewamy w woku. Podsmażamy na złoto cebulę pokrojoną w piórka i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy pastę curry i przesmażamy kilka minut razem. Dodajemy kurczaka pokrojonego w paseczki. Wlewamy sos rybny, dosypujemy cukier i curry. Smażymy do miękkości przez około 10 minut. Odstawiamy do ostudzenia. Dodajemy posiekane świeże zioła. Na półmisku układamy posiekaną kapustę, ogórka w plasterkach, paseczki czerwonej papryki. Dodajemy kurczaka z patelni, odsączone kiełki fasoli i posiekany szczypiorek. Smacznego :)