Wykonanie

Składniki:
1/2 szklanki
kaszy jaglanej2 posiekane
pomidory (u mnie koktajlowe)
2
liście laurowe1 1/2 szklanki
wody1 łyżka
oliwy z oliwek1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka ziaren
gorczycy1/2 łyżeczki
kardamonu4
goździki1 laska
cynamonu1/3 szklanki
zielonego groszkucebula,drobno posiekana
2 łyżeczki
soli3 łyżeczki
curry2 łyżeczki
chilli2 łyżeczki
kurkumy2 ząbki
czosnku,drobno posiekane
1 łyżeczka ziaren
kolendry2 łyżeczki
chili jalapeno
1 szklanka
wodyKaszę ugotuj z 1 1/2 szklanki
wody.
Oliwę rozgrzej w głębokim rondlu,dodaj kumin,nasiona
musztardy,
goździki,
kardamon,
liść laurowy i
cynamon.Mieszając podsmażaj przez ok 2 minuty.
Dodaj
cebulę i
chili jalapeno do momentu aż
cebula się zeszkli.
Dodaj
kaszę i szklankę
wody. Zagotuj.
Do
kaszy dodaj
pomidory,
groszek,
sól,
curry,
kolendrę,
paprykę,
kurkumę i
czosnek. Gotuj przez około 10 minut. Jeśli
kasza będzie za gęsta możesz dolać odrobinę
wody.