Wykonanie
P ysznie sycąca i wspaniale rozgrzewająca.Treściwa, gęsta od różnorodnych składników i pożywna dzięki sporej ilości
mielonego mięsa.Polecam, jeśli ktoś dotąd jeszcze nie gotował bo zupa jest niepowtarzalna.Smakuje szczególnie w chłodne jesienno-zimowe dni ...
Składniki:0,5 kg m ielonej
wołowiny3
ziemniaki1/2
papryki czerwonej1/2
papryki żółtej1 puszka
czerwonej fasoli2
cebule czerwonepuszka
pomidorów w zalewie (500 g)1 łyżka
ketchupu pikantnego4 łyżeczki
koncentratu pomidorowego2 ząbki
czosnkucukieroliwysólszczypta
chilipieprzsłodka paprykaWykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę, lekko podsmażamy na rozgrzanej
oliwie, dodajemy posiekany
czosnek, pokrojoną w kostkę
paprykę, mieloną
wołowinę oraz
przyprawy:
sól,
pieprz, szczyptę
cukru, odrobinę
chili i
słodką paprykę. Smażymy mieszając, i rozdrabniając
mięso na cząstki. Następnie zalewamy
mięso bulionem lub jeśli nie mamy przegotowaną
wodą. Dorzucamy
ziemniaki pokrojone w kostkę. Wlewamy
pomidory w sosie własnym oraz
koncentrat pomidorowy. Dorzucamy
kukurydzę. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut. Na koniec wlewamy
czerwoną fasolę wraz zalewą doprawiamy do smaku łyżką
ketchupu.Ugotowana zupę przed podaniem możemy posypać startym
cheddarem, chociaż ja pomijam tę czynność.