Pikantno-słodki smak surówki z lekką nutą czosnku super komponuje się z pieczonym na grilu karczkiem i pieczonymi w mundurkach ziemniakami. Składniki: 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 4 pomidory 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej zieleniny 1/3 szklanki oliwy 2 łyżeczki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru sól i pieprz Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki szatkujemy na tarce do ogórków na bardzo cienkie paseczki. Pomidory kroimy w półplasterki, a cebulę szatkujemy w drobną kostkę, zaś czosnek trzemy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Do pokrojonych i poszatkowaych warzyw dodajemy zieleninę, oliwę, sok z cytryny i cukier. Poszatkowane i pokrojone warzywa.................................................. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego ! Surówka z papryki i pomidorów.............................................................