ßßß
Składniki:kalafior 1marchew 1pietruszka 1czosnek 1 ząbekbulion drobiowy ok. 1lkawałeczek suszonej chili lub pieprz, papryka w proszkusólśmietanabułka lub 2 kromki chleba. ząbek czosnku + olej na grzankikoperek lub natka pietruszki do przybraniaWykonanie:Umyty kalafior podzielić na różyczki.
Oczyszczoną marchew i pietruszkę pokroić w kawałki. Zalać bulionem. Dodać czosnek, chili, gotować do miękkości warzyw. W tym czasie przygotować grzanki. Pieczywo pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, Podsmażyć na nim rozgnieciony czosnek. Dorzucić kostki pieczywa, podsmażyć na złoto. Ugotowaną zupę zmiksować.Nalać do miseczek, dodać po łyżce śmietany, posypać zieleniną i grzankami.