ßßß Cookit - przepis na Łódeczki ogórkowe z tuńczykiem

Łódeczki ogórkowe z tuńczykiem

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
środa, 14 stycznia 2015
4 ogórki (50 dag),
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (20 dag),
1 konserwowa czerwona papryka (10 dag),
3 jajka,
2 łyżki koperku,
10 oliwek,
4 łyżki majonezu,
sól,
pieprz;
do przybrania:
liście sałaty,
niewielki pomidor,
kilka łodyżek szczypiorku,
4 oliwki
Ogórki umyć, obrać, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Następnie posypać solą i ułożyć na talerzu, odwrócone wgłębieniem do dołu, aby wyciekł sok. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Paprykę osączyć i pokroić w kostkę. Tuńczyka osączyć z zalewy i rozdrobnić. Oliwki pokroić w plasterki. Pomidor umyć, osuszyć i pokroić na ósemki. Jajka wymieszać z papryką, dodać tuńczyka, koperek oraz oliwki. Przyprawić majonezem i wymieszać. Wgłębienia ogórków posypać pieprzem i wypełnić sałatką. Łódeczki ułożyć na półmisku na liściach sałaty, przybrać pomidorem, oliwkami i szczypiorkiem.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/01/odeczki-ogorkowe-z-tunczykiem.html