Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .środa, 14 stycznia 20154
ogórki (50 dag),1 puszka
tuńczyka w sosie własnym (20 dag),1 konserwowa
czerwona papryka (10 dag),3
jajka,2 łyżki
koperku,10
oliwek,4 łyżki
majonezu,
sól,
pieprz;do przybrania:liście
sałaty,niewielki
pomidor,kilka łodyżek
szczypiorku,4
oliwkiOgórki umyć, obrać, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Następnie posypać
solą i ułożyć na talerzu, odwrócone wgłębieniem do dołu, aby wyciekł sok.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać.
Paprykę osączyć i pokroić w kostkę.
Tuńczyka osączyć z zalewy i rozdrobnić.
Oliwki pokroić w plasterki.
Pomidor umyć, osuszyć i pokroić na ósemki.
Jajka wymieszać z
papryką, dodać
tuńczyka,
koperek oraz
oliwki. Przyprawić
majonezem i wymieszać. Wgłębienia
ogórków posypać
pieprzem i wypełnić
sałatką. Łódeczki ułożyć na półmisku na liściach
sałaty, przybrać
pomidorem,
oliwkami i
szczypiorkiem.