Pamiętacie przepis na naleśniki z bananami, migdałami i daktylami ? Dziś bazując na tym samym przepisie na ciasto proponuję naleśniki z lekko indyjską nutą.Ciasto naleśnikoweSkładniki (na 4 duże naleśniki):1,5 szklanki mąki orkiszowej typ 700szklanka mleka (ja użyłam mleka sojowego)szklanka wody2 jajkaszczypta soli+ olej roślinny do smażeniaPrzygotowanie:Wszystkie składniki razem zmiksować. Ciasto wylać na słabo rozgrzaną patelnię i smażyć po obu stronach.Nadzienie:Składniki:1 mała cukinia1 pomidor1 czerwona papryka2 liście kapusty pekińskiejsól morskapieprzcurrykolendraPrzygotowanie:Cukinię, pomidora, paprykę pokroić w kostkę, kapustę w paski. Wrzucić na patelnię, doprawić. Nadmiar wody odparować.Farsz warzywny układamy na usmażonym naleśniku, zawijamy i... smacznego! :)