Wykorzystamy ostatnie już chyba w tym roku ogórki gruntowe, dołożymy fasolkęszparagową i kilka innych warzyw a wszystko spakujemy w niewielkie strąki papryki.Składniki:-ok.10-15 małych papryk-1 kg małych ogórków-1/2 kg fasolki szparagowej-2 cebule-30 dkg małych pieczarek-2 marchewkiDo słoików:-ząbki czosnku-ziarna ziela angielskiego, pieprzu i gorczycy-liście lauroweNa zalewę:-2 l wody-4 szklanki cukru-2 szklanki octu-4 łyżki soliZ papryki wydrążamy gniada nasienne.Z umytej fasolki obcinamy końcówki i sparzamy ją wrzątkiem.Marchewkę kroimy w cienkie słupki a cebulę w plastry.Do wydrążonych strąków papryki wkładamy fasolkę i marchew.Ogórki myjemy, obcinamy końcówki i dzielimy na odpowiednie kawałki.Wkładamy do papryki.Na wierzch wkładamy plaster cebuli i zamykamy pieczarką.Warzywa, które nie zmieściły się do papryki kroimy.Będą uzupełnieniem słoików z papryką.Paprykę wkładamy do słoików, uzupełniamy warzywami i zalewamy wrzącą zalewą.Zakręcamy i pasteryzujemy 7-8 minut.Pozostałe warzywa również pakujemy do słoików, zalewamy tą sama zalewą i tak samo pasteryzujemy.Smacznego!