Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 0.5 kilogramów
sól 1.5 łyżek deserowych
jogurt naturalny 1.5 szklanek
cebula 2 sztuk
masło 0.5 szklanek
imbir 2 łyżek deserowych
czosnek 4 ząbki
pieprz 0.25 łyżek deserowych
woda 1 szklanek
papryka ostra 1.5 łyżek deserowych
kminek 0.5 łyżek deserowychpasta pomidorowa 4 łyżek stołowychWykonanie:1.
Mięso wymieszać z
solą i
jogurtem, wstawić pod przykryciem do lodówki na 24 godziny.2.
Cebulę smażyć na średnim ogniu, w rondlu z rozgrzanym
masłem lub
olejem, aż nabierze ciemnozłotego koloru. Nie dopuścić do przypalenia !3. Do
cebuli dodać
imbir,
czosnek i
wodę, gotować na małym ogniu przez 10 min.4. Dodać pozostałe
przyprawy, gotować na małym ogniu przez 10 min.5. Włożyć pastę
pomidorową i gotować następne 5 min.6. Dodać
mięso z
jogurtem i dusić około 1 1/2 godz., aż będzie miękkie.7: Podawać z
ryżem ugotowanym na sypko lub
chlebkami indyjskimi NAN i RAITĄProporcje dla 4-5 osóbUwagi:
baranina pokrojona w grubą kostkę (może być też
wołowina),
jogurt lub zsiadłe pełnotłuste
mleko,
cebula pokrojona w plasterki, sklarowane
masło ghee lub
olej, 1/4 szklanki posiekanego korzenia
imbiru lub 2 łyżeczki
imbiru w proszkuKuchnia PakistańskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02fajneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: