Wykonanie
Pożywny, orzeźwiający, lekki i bardzo pyszny.Moi goście nie odgadli z jakich składników powstał.Są one dosyć zaskakujące ;)Do obiadu gotowałam
ziemniaki.Żeby było inaczej niż zwykle,do garnka z ziemniaczkamiwłożyłam kilka plasterkówbrukwi, jedną dużą
cebulępokrojoną na cztery części,łyżkę
kminku, łyżkę
soli i łyżkę
masła. Zalałam dwiemaszklankami wrzącej
wody i dwiemaszklankami
mleka. Ugotowałam do miękkości. Płyn odlałam do miseczkia pozostałe w garnku składniki ubiłam tłuczkiem do
ziemniaków.Sok schłodziłam, zdjęłam warstwę tłuszczu, która się utworzyła,dodałam do smaku
sól,
pieprz i
sok z cytryny.Wlałam szklankę zimnego
mleka. Dodałam też pęczek
koperku i
pietruszki.Brzegi pucharków zanurzyłam w
soku z cytryny a następnie w posiekanej
natce. Wlałam koktajl.Na zdrowie :)