Wykonanie
            Nie przepadam za 
kminkiem, więc nie byłam do tego przepisu zbyt optymistycznie nastawiona. Jednak zgodnie z zasadą, że wszystkiego trzeba spróbować przygotowałam je i nie żałuję! Są smaczne i zaskakujące. Świetne na grzankę czy kanapkę.

Składniki:6 
jajek1l 
wody40g 
kminku (nie mielony)pół łyżki 
soliłupinki z czterech 
cebulSposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki 
soli lub 
octu. Ostudzić i opłukać ze wszystkich stron tak aby skorupka jaka była popękana. 
Wodę zagotować z łupinami 
cebul, 
kminkiem i 
solą. Gotować 15-20 minut. Odcedzić i ostudzić. 
Jajka umieścić w szklanym słoiku i zalać zalewą. Pozostawić w lodówce na 3 dni. Można jeść na zimno lub ciepło, z 
szynką, grzanką lub 
sałatką.