W dużym garnku gotujemy wodę z 1 łyżeczką soli i ½ łyżeczki cukru. Do gotującej się wody, wkładamy cały kalafior i gotujemy do miękkości.W czasie w którym gotujemy kalafior, przygotowujemy: ½ papryki pokrojonej w paski, ½ cebuli pokrojonej w drobną kostkę, ½ cukinii pokrojonej w paski i ½ szklanki zielonego groszku.Wszystkie te składniki przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju.Pierś z kurczaka pokroić w paski, posypać solą i curry, a następnie panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na patelni. Ugotowane ziemniaki, pokroić w cząstki i również obsmażyć. Posypać rozmarynem.Małym nożem wycinamy otwór w górnej części kalafiora i napełniamy go przesmażonymi warzywami.Kalafior układamy na środku półmiska. Dookoła paski usmażonego kurczaka na przemian z ziemniakami. Pozostałe warzywa rozkładamy na ziemniakach i kurczaku.Całość dopełnia majonez, wymieszany z 1 łyżką słodko – pikantnego sosu chilli.