ßßß
 
            
         Jest to sos idealny do owoców morza, dań orientalnych oraz mięs na zimno.ilość sosu: ok 200 mlSkładniki:200 ml wody8 łyżeczek cukru4 papryczki chili świeże
Jest to sos idealny do owoców morza, dań orientalnych oraz mięs na zimno.ilość sosu: ok 200 mlSkładniki:200 ml wody8 łyżeczek cukru4 papryczki chili świeże Przygotowanie:I Siekamy dość drobno papryczki chilli z pestkamiII Gotujemy wodę - gdy zawrze dodajemy do niej cukier - rozpuszczamy go w wodzieIII Do wody z rozpuszczonym cukrem dodajemy całą papryczkę chili - gotujemy ok. 5minIV Następnie blendujemy i pozostawiamy do wystygnięcia.Przechowujemy w lodówce. Papryczka chilli na właściwości rozgrzewające. Jeśli chcemy możemy ten sos wykorzystywać także jako przyprawę do dań chińskich czy japońskich np. mięs.
Przygotowanie:I Siekamy dość drobno papryczki chilli z pestkamiII Gotujemy wodę - gdy zawrze dodajemy do niej cukier - rozpuszczamy go w wodzieIII Do wody z rozpuszczonym cukrem dodajemy całą papryczkę chili - gotujemy ok. 5minIV Następnie blendujemy i pozostawiamy do wystygnięcia.Przechowujemy w lodówce. Papryczka chilli na właściwości rozgrzewające. Jeśli chcemy możemy ten sos wykorzystywać także jako przyprawę do dań chińskich czy japońskich np. mięs.