ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobułka (czerstwa)1 sztukśmietana 100 mililitrówdorsz 300 gramówjajka 1 sztukkoperek 1 pęczekbułka tarta 100 gramówolej według uznaniajogurt naturalny 200 gramówmajonez 100 gramówcytryna 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W śmietanie namoczyć czerstwą bułkę i zmielić razem z rybą. Dodać jajko i pół pęczka posiekanego koperku, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Z masy uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Majonez wymieszać z jogurtem i pozostałym posiekanym koperkiem, doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola oraz pieprzem. Hamburgery podawać w bułce z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: