ßßß Cookit - przepis na Wiosene faszerowane jajeczka

Wiosene faszerowane jajeczka

nazwa

Wykonanie

10 jajek
2 łyzki śmietany gęstej
1 łyzeczka majonezu
1 łyzka siekanego szczypiorku
szczypta soli
szczypta pieprzu
pół łyżeczki papryczki słodkiej
tarta bułka do panierowania
olej do smażenia
Jajka gotować na twardo, ostudzić, obrać i pzekroić na pół, wyjąć żółtka.
Do żółtek dodać śmietanę , majonez i przyprawić do smaku.
Nakladać łyżeczką nadzienie do każdego białka lekko uciskając, panierować nadziewaną stronę i smażyć na złoty kolor. Podać na sałatach z rzodkiewką, rzeżuchą. Doskonałym dodatkiem będzie sos słodko kwaśny.
Pyszna przystawka na piknik, grilla i przyjęcie.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2012/06/10-jajek-2-yzki-smietany-gestej-1.html