Pyszny, lekki, w sam raz na kolację. Do podania zarówno na ciepło, jak i zimno ;-)Składniki-12 jajek-300 g pieczarek-1 duża cebula-4 łyżki startego żółtego sera-1 pęczek posiekanego szczypiorku-3/4 szkl. bułki tartej-4 łyżki gęstej śmietany-olej do smażenia-1-2 łyżki majonezu-sól-pieprzPrzygotowanie10 jajek ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki i cebulę podsmażyć na oleju.Ugotowane jajka pokroić i połączyć z cebulą i pieczarkami. Wbić 2 jajka i wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość przełożyć do keksówki (wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą albo wyłożonej pergaminem). Piec ok. 60 minut w temp. 200st.Źródło: 'Przepisy czytelników'Smacznego ;-)