ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówmargaryna 200 gramówcukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychjajka 1 sztukżółtka 1 sztuksól 1 szczyptaserek homogenizowany 2 szklanekjogurt naturalny 1 szklanekbanany 5 sztukcukier puder 4 łyżek stołowychkakao 2 łyżek stołowychżelatyna 2,5 łyżek deserowychgalaretka cytrynowa 2 sztuksok z cytryny 1 sztukWykonanie:Przesianą mąkę posiekać z margaryną, dodać proszek do pieczenia, jajko, żółtko, cukier waniliowy oraz szczyptę soli i zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować i wyłożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia.. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Ostudzić w blaszce.Serek wymieszać z jogurtem i cukrem. 4 obrane banany zmiksować. Kakao wymieszać z 2 łyżkami gorącej przegotowanej wody, dodać do masy i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody i połączyć z masą. Na upieczone ciasto wyłożyć masę bananową, schłodzić w lodówce. Piąty oczyszczony banan pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny i ułożyć na górze ciasta. Galaretkę przygotować w 3 szklankach gorącej wody i tężejącą wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremKomentarze:Autor: wiolciaData: 2009-12-06musze to wypróbować!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: