Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
margaryna 200 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 1 sztuk
żółtka 1 sztuk
sól 1 szczypta
serek homogenizowany 2 szklanek
jogurt naturalny 1 szklanek
banany 5 sztuk
cukier puder 4 łyżek stołowych
kakao 2 łyżek stołowych
żelatyna 2,5 łyżek deserowych
galaretka cytrynowa 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztukWykonanie:Przesianą
mąkę posiekać z
margaryną, dodać
proszek do pieczenia,
jajko,
żółtko,
cukier waniliowy oraz szczyptę
soli i zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować i wyłożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia.. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Ostudzić w blaszce.
Serek wymieszać z
jogurtem i
cukrem. 4 obrane
banany zmiksować.
Kakao wymieszać z 2 łyżkami gorącej przegotowanej
wody, dodać do masy i zmiksować.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej
wody i połączyć z masą. Na upieczone ciasto wyłożyć masę
bananową, schłodzić w lodówce. Piąty oczyszczony
banan pokroić w plasterki, skropić
sokiem z cytryny i ułożyć na górze ciasta.
Galaretkę przygotować w 3 szklankach gorącej
wody i tężejącą wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremKomentarze:Autor: wiolciaData: 2009-12-06musze to wypróbować!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: