ßßß Cookit - przepis na Faszerowana ryba w galarecie

Faszerowana ryba w galarecie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sandacz sprawiony 1,5 kilogramów
cebula 1 sztuk
kajzerka 2 sztuk
chrzan śmietankowy 3,5 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
bulion warzywny 1 litrów
białka 2 sztuk
żelatyna 2 łyżek deserowych
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 4 ziarna
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
cząstki cytryny według uznania
papryka według uznania
marchewki według uznania
szczypiorek według uznania
Wykonanie:
W mleku namoczyć bułki. Umytą, osuszoną rybę pokroić na 2 centymetrowe dzwonki. 6 ze środkowej części odłożyć i oprószyć solą, a resztę oczyścić z ości i usunąć skórę. Mięso zmiksować z odciśnięta bułką i wymieszać z posiekana cebulą. Doprawić chrzanem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem i wymieszać z piana z białek. Farszem napełnić odłożone dzwonki, ułożyć w szerokim, płaskim garnku, zalać zimnym bulionem, dodać listek laurowy oraz ziele angielskie i gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Ostrożnie wyjąć, ułożyć na półmisku i udekorować cząstkami cytryny, paskami papryki i marchewki oraz szczypiorkiem. Wywar z gotowania przecedzić, odparować do 1/2 objętości, rozpuścić w nim żelatynę i ostudzić. Tężejącą galaretą zalać rybę i wystudzić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9693/Faszerowana-ryba-w-galarecie