ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosandacz sprawiony 1,5 kilogramówcebula 1 sztukkajzerka 2 sztukchrzan śmietankowy 3,5 łyżek stołowychmleko 1 szklanekbulion warzywny 1 litrówbiałka 2 sztukżelatyna 2 łyżek deserowychliść laurowy 2 sztukziele angielskie 4 ziarnasok z cytryny według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniacząstki cytryny według uznaniapapryka według uznaniamarchewki według uznaniaszczypiorek według uznaniaWykonanie:W mleku namoczyć bułki. Umytą, osuszoną rybę pokroić na 2 centymetrowe dzwonki. 6 ze środkowej części odłożyć i oprószyć solą, a resztę oczyścić z ości i usunąć skórę. Mięso zmiksować z odciśnięta bułką i wymieszać z posiekana cebulą. Doprawić chrzanem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem i wymieszać z piana z białek. Farszem napełnić odłożone dzwonki, ułożyć w szerokim, płaskim garnku, zalać zimnym bulionem, dodać listek laurowy oraz ziele angielskie i gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Ostrożnie wyjąć, ułożyć na półmisku i udekorować cząstkami cytryny, paskami papryki i marchewki oraz szczypiorkiem. Wywar z gotowania przecedzić, odparować do 1/2 objętości, rozpuścić w nim żelatynę i ostudzić. Tężejącą galaretą zalać rybę i wystudzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: