ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopapryka różnokolorowa 2 sztukżelatyna 3,5 łyżek deserowychcebula 1 sztukmetka wieprzowa 200 gramówszczypiorek, pęczek 2 sztukkremowy twarożek śmietankowy 300 gramówmleko 100 mililitrówcytryna 0,5 sztukliście sałaty według uznanianatka pietruszki według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Oczyszczoną paprykę pokroić na połówki.Nadzienie: oczyszczoną cebule drobno posiekać, a metkę pokroić w drobną kostkę. Opłukany szczypiorek, kilka odłożyć do dekoracji, a pozostały posiekać. Twarożek zmiksować z mlekiem i sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać cebulę, szczypiorek i metkę, dokładnie wymieszać. Żelatynę rozpuścić podgrzewając na małym ogniu, nie przerywając mieszania. Połączyć z 3 łyżkami masy twarogowej, a potem dokładnie wymieszać z pozostałą masą.Przygotowanym farszem napełnić strąki papryki i wstawić na ok. 2h do lodówki. Po zastygnięciu masy faszerowane papryki pokroić na ćwiartki. Duży półmisek wyłożyć liśćmi sałaty i umieścić na nim faszerowane papryki. Gotowe danie udekorować szczypiorkiem oraz listkami natki pietruszki. Podawać z białym pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: