Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
papryka różnokolorowa 2 sztuk
żelatyna 3,5 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
metka wieprzowa 200 gramów
szczypiorek, pęczek 2 sztuk
kremowy twarożek śmietankowy 300 gramów
mleko 100 mililitrów
cytryna 0,5 sztukliście
sałaty według uznania
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej
wody. Oczyszczoną
paprykę pokroić na połówki.Nadzienie: oczyszczoną
cebule drobno posiekać, a
metkę pokroić w drobną kostkę. Opłukany
szczypiorek, kilka odłożyć do dekoracji, a pozostały posiekać.
Twarożek zmiksować z
mlekiem i
sokiem z cytryny, doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Dodać
cebulę,
szczypiorek i
metkę, dokładnie wymieszać.
Żelatynę rozpuścić podgrzewając na małym ogniu, nie przerywając mieszania. Połączyć z 3 łyżkami masy twarogowej, a
potem dokładnie wymieszać z pozostałą masą.Przygotowanym farszem napełnić
strąki papryki i wstawić na ok. 2h do lodówki. Po zastygnięciu masy faszerowane
papryki pokroić na ćwiartki. Duży półmisek wyłożyć liśćmi
sałaty i umieścić na nim faszerowane
papryki. Gotowe danie udekorować
szczypiorkiem oraz listkami
natki pietruszki. Podawać z
białym pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: