ßßß Cookit - przepis na Łódeczki paprykowe

Łódeczki paprykowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka różnokolorowa 2 sztuk
żelatyna 3,5 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
metka wieprzowa 200 gramów
szczypiorek, pęczek 2 sztuk
kremowy twarożek śmietankowy 300 gramów
mleko 100 mililitrów
cytryna 0,5 sztuk
liście sałaty według uznania
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Oczyszczoną paprykę pokroić na połówki.
Nadzienie: oczyszczoną cebule drobno posiekać, a metkę pokroić w drobną kostkę. Opłukany szczypiorek, kilka odłożyć do dekoracji, a pozostały posiekać. Twarożek zmiksować z mlekiem i sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać cebulę, szczypiorek i metkę, dokładnie wymieszać. Żelatynę rozpuścić podgrzewając na małym ogniu, nie przerywając mieszania. Połączyć z 3 łyżkami masy twarogowej, a potem dokładnie wymieszać z pozostałą masą.
Przygotowanym farszem napełnić strąki papryki i wstawić na ok. 2h do lodówki. Po zastygnięciu masy faszerowane papryki pokroić na ćwiartki. Duży półmisek wyłożyć liśćmi sałaty i umieścić na nim faszerowane papryki. Gotowe danie udekorować szczypiorkiem oraz listkami natki pietruszki. Podawać z białym pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4988/Lodeczki-paprykowe