Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sałaty 2 sztukzielona
pietruszka 2 łyżek stołowych
szczypiorek 2 łyżek stołowych
ser rokpol 75 gramów
śmietanka 1 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Zieloną
pietruszkę,
szczypiorek i wybrane, najładniejsze liście
sałaty umyć dokładnie pod bieżącą
wodą.
Cytrynę umyć w gorącej wodzie i wycisnąć sok.Liście
sałaty i
zioła osaczyć z
wody i osuszyć, a następnie grubo posiekać.Przygotować sos.
Ser utrzeć na tarce lub w specjalnej maszyncedo ucierania
serów. Przełożyć do miseczki, dodać
śmietankę,
sok cytrynowy,
sól,
pieprz i dokładnierozetrzeć na jednolitą masę.Ułożyć
sałatę na półmisku i polać sosem. Podawać z
pieczywem lub grzankami usmażonymi na
margarynie.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: