ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosałaty 2 sztukzielona pietruszka 2 łyżek stołowychszczypiorek 2 łyżek stołowychser rokpol 75 gramówśmietanka 1 łyżek stołowychcytryna 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Zieloną pietruszkę,szczypiorek i wybrane, najładniejsze liście sałaty umyć dokładnie pod bieżącą wodą.Cytrynę umyć w gorącej wodzie i wycisnąć sok.Liście sałaty i zioła osaczyć z wody i osuszyć, a następnie grubo posiekać.Przygotować sos.Ser utrzeć na tarce lub w specjalnej maszyncedo ucierania serów. Przełożyć do miseczki, dodaćśmietankę, sok cytrynowy, sól, pieprz i dokładnierozetrzeć na jednolitą masę.Ułożyć sałatę na półmisku i polać sosem. Podawać z pieczywem lub grzankami usmażonymi na margarynie.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: