ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoawokado 2 sztukjogurt naturalny 3 szklanekśmietanka 1 szklanekdymka 2 sztukcytryna 4 plastryczosnek 2 ząbkiszczypiorek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, dojrzałe, miękkie awokado przekroić na połówki, usunąć pestki i łyżką wydrążyć ze środka miąższ, posiekać go i zmiksować z jogurtem, śmietaną oraz drobno pokrojona cebulą i czosnkiem. Przelać zupę do wazy, doprawić do smaku sola oraz pieprzem, włożyć plasterki cytryny i wstawić do lodówki. Na talerzach można posypać chłodnik posiekanym szczypiorkiem. Podawać sam lub ze smażonymi na maśle młodymi ziemniakami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: