ßßß Cookit - przepis na Chłodnik jogurtowy z awokado

Chłodnik jogurtowy z awokado

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
awokado 2 sztuk
jogurt naturalny 3 szklanek
śmietanka 1 szklanek
dymka 2 sztuk
cytryna 4 plastry
czosnek 2 ząbki
szczypiorek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, dojrzałe, miękkie awokado przekroić na połówki, usunąć pestki i łyżką wydrążyć ze środka miąższ, posiekać go i zmiksować z jogurtem, śmietaną oraz drobno pokrojona cebulą i czosnkiem. Przelać zupę do wazy, doprawić do smaku sola oraz pieprzem, włożyć plasterki cytryny i wstawić do lodówki. Na talerzach można posypać chłodnik posiekanym szczypiorkiem. Podawać sam lub ze smażonymi na maśle młodymi ziemniakami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10488/Chlodnik-jogurtowy-z-awokado