Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
awokado 2 sztuk
jogurt naturalny 3 szklanek
śmietanka 1 szklanek
dymka 2 sztuk
cytryna 4 plastry
czosnek 2 ząbki
szczypiorek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, dojrzałe, miękkie
awokado przekroić na połówki, usunąć pestki i łyżką wydrążyć ze środka miąższ, posiekać go i zmiksować z
jogurtem,
śmietaną oraz drobno pokrojona
cebulą i
czosnkiem. Przelać zupę do wazy, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem, włożyć plasterki
cytryny i wstawić do lodówki. Na talerzach można posypać chłodnik posiekanym
szczypiorkiem. Podawać sam lub ze smażonymi na
maśle młodymi
ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: