ßßß
Cookit - przepis na Jaja faszerowane Pastą z Awokado
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jaja faszerowane Pastą z Awokado
Składniki
Jajko
Awokado
Szczypiorek
Czosnek
Cytryna
Majonez
Pieprz
Sól
Wykonanie
Jaja
faszerowane pastą z
awokado
z dodatkiem
szczypiorku
,
czosnku
to idealna propozycja na wielkanocny stół lub jako np. przekąska na przyjęcia.
Awokado
świetnie komponuje się z
jajkami
tworząc smaczną i pięknie prezentującą się przystawkę.
Jaja
faszerowane Pastą z
Awokado
- Składniki: (na ok. 10 połówek jaj)5
jajek
awokado
(dojrzałe)2 łyżki świeżego
szczypiorku
2 nieduże ząbki
czosnku
sok z połowy
cytryny
łyżka
majonezu
pieprz
sól
Jajka
gotujemy na twardo i każde z nich przekrawamy na pół - wyjmujemy
żółtka
.
Awokado
obieramy i rozgniatamy widelcem skrapiając
sokiem z cytryny
, dodajemy trzy
żółtka
i również rozgniatamy.
Szczypiorek
i
czosnek
siekamy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do
awokado
. Całość łączymy z łyżką
majonezu
i doprawiamy
solą
i
pieprzem
.Do każdego
jajka
nakładamy po ok. łyżce pasty. Całość możemy posypać
szczypiorkiem
.
Źródło:
http://www.slodkastrona.com/2014/04/jaja-faszerowane-pasta-z-awokado.html
Przepisy powiązane
Jajka faszerowane pastą z awokado
Gotowanie
Pasta jajeczna z avokado
Pasta jajeczna z awokado
Jajka faszerowane awokado
Składniki powiązane (0)