Wykonanie
Czasem z M. jak jemy coś naprawdę pysznego, to niemalże po każdym kęsie mówimy "ojej jakie to pyszne" "ale dobre wyszło" i tak aż zjemy wszystko. Dokładnie tak mieliśmy wczoraj. Pasta z
awokado jest tak pyszna, że jedliśmy ją i co chwilę chwaliliśmy.Koniecznie musicie spróbować:)Przy okazji pochwalę się moimi wczorajszymi zdobyczami z Ikei - kupiłam trzy mini storczyki, każdy kosztował 5 zł! Takie fajne "dzieci storczyki", w słodziutkich mini doniczkach! Jestem zachwycona, uwielbiam upolować coś ekstra na zakupach:)
Potrzebujemy:1 miękkie i dojrzałe
awokado4
jajka1 płaską łyżkę
majonezu2 łyżki
szczypiorkusól i
pieprzJajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki.
Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę ze środka. Wszystkie składniki siekamy za pomocą blendera lub specjalnego robota kuchennego do miksowania warzyw. Na koniec doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Smacznego!Ach i oczywiście muszę się pochwalić moimi nowymi dziećmi:
Jeden mini storczyk trafił do pokoju mojego trzyletniego Arturka, dziecko ma teraz swoje obowiązki, musi go doglądać i podlewać:)