Wykonanie
Uwielbiamy
jajka. Mogłybyśmy je jeść w każdej ilości i formie :) A jedną z naszych ulubionych form spożywania
jajek jest
pasta jajeczna. Ze
szczypiorkiem i świeżą
bagietką po prostu pychotka! Nigdy nie możemy się jej oprzeć i zjadamy całą od razu :)
Składniki:
2
jajkałyżka
majonezupół pęczka
szczypiorkusól,
pieprzJajka gotujemy na twardo. Następnie rozgniatamy widelcem na masę oraz dodajemy
majonez. Doprawiamy według uznania
solą i
pieprzem. My zazwyczaj
pieprz omijamy i dodajemy tylko niewielką ilość
soli ziołowej.
Szczypiorek myjemy,kroimy i dorzucamy do pasty. Całość mieszamy i nakładamy na
bagietkę. Pasta nadaje się od razu do spożycia, ale świetnie sprawdzi się również w kanapkach do szkoły, czy pracy.