ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna z avokado

Pasta jajeczna z avokado

nazwa

Wykonanie

Jest już po świętach i zapewne w niejednym domu pozostały kolorowe ugotowane jajka. Zawsze potem kombinuję jak je wykorzystać, aby zjeść je pod inną postacią niż takie tradycyjne ugotowane. Z reguły robię pasty do chleba. Tym razem jajka połączyłam z avokado, połączenie jest pyszne. Uzyskujemy pistacjowy kolor co dodatkowo oprócz smaku przyciąga wzrok. Pasta szybko znika z miseczki:)
SKŁADNIKI :
3 ugotowane jajka
1 dojrzałe avokado
2 łyżki majonezu
sól, świeżo zmielony pieprz do smaku
szczypiorek wedle upodobania
SPOSÓB WYKONANIA:
- ugotowane jajka obieramy kroimy na mniejsze kawałki, avokado obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki
- wszystko wkładamy do wyższego pojemnika wraz z majonezem i blendujemy na jednolitą masę
- doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem oraz dodajemy pocięty szczypiorek, mieszamy
- gotowe banalnie proste a jakie pyszne a tłuszcze z avokado są zdrowe dla serca :)
Smacznego
Źródło:http://basiawkuchni.blogspot.com/2014/04/pasta-jajeczna-z-avokado.html