Wykonanie
Jest już po świętach i zapewne w niejednym domu pozostały kolorowe ugotowane
jajka. Zawsze
potem kombinuję jak je wykorzystać, aby zjeść je pod inną postacią niż takie tradycyjne ugotowane. Z reguły robię pasty do
chleba. Tym razem
jajka połączyłam z
avokado, połączenie jest pyszne. Uzyskujemy
pistacjowy kolor co dodatkowo oprócz smaku przyciąga wzrok. Pasta szybko znika z miseczki:)
SKŁADNIKI :3 ugotowane
jajka1 dojrzałe
avokado2 łyżki
majonezusól, świeżo zmielony
pieprz do smaku
szczypiorek wedle upodobania
SPOSÓB WYKONANIA:- ugotowane
jajka obieramy kroimy na mniejsze kawałki,
avokado obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki- wszystko wkładamy do wyższego pojemnika wraz z
majonezem i blendujemy na jednolitą masę- doprawiamy
solą oraz świeżo zmielonym
pieprzem oraz dodajemy pocięty
szczypiorek, mieszamy- gotowe banalnie proste a jakie pyszne a tłuszcze z
avokado są zdrowe dla
serca :)
Smacznego