Wykonanie
Uwielbiam
awokado! Mogłabym je jeść niemal codziennie :) Na kanapkach, jako element guacamole czy w formie dressingu/dipu z
sałatą i chrupiącymi warzywami..
I
love avocado! I could eat it almost every day :) In sandwiches, in guacamole and as a dressing with salad and other crispy veggies…
Składniki:
2
awokado1 gałązka
dymki (bez
cebulki)
0,5 ząbka
czosnku2 łyżki słodkiego sosu
chillisok z 0,5
cytrynypieprzsólmiąższ z dwóch
awokado zmiksuj z
dymką,
czosnkiem, sosem
chilli i
sokiem z cytrynydopraw powstałą masę
solą i
pieprzempodaj jako dip lub dressing do
sałaty*
Smacznego! :)
*taka ilość dressingu wystarczy na 1 główkę
sałaty masłowej…
Ingredients:
2
avocados1 string of spring onion (without the onion)
0 , 5 of garlic clove
2 tbps of sweet
chilli sauce
juice from 0 , 5 of lemon
black pepper
salt
blend together
avocados, spring onion, garliv,
chilli sauce and lemon juice
flavor with salt and pepper
serve as a dip for veggies or dressing*
Bon appetit! :)
*this portion is perfect for one butter lettuce


