ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokalafior 250 gramówfasolka szparagowa żółta 100 gramówbrokuły 250 gramówsłodka kokurydza - kolby 2 sztukliscie kapusty chińskiej 2 sztukmarchewka 250 gramówgroszek cukrowy 100 gramówolej 2 łyżek stołowychocet winny 1 łyżek stołowychkolendra posiekana 1 łyżek stołowychjogurt naturalny 150 gramówsos sałatkowy do mizerii 1 sztukWykonanie:Oczyszczone strączki fasoli przekroić na pół. Umyty kalafior i brokuły podzielić na małe różyczki. Oczyszczone kolby kukurydzy pokroić w poprzek na niewielkie kawałki. Fasolkę, kalafior, brokuły, kukurydzę i kapustę blanszować 2 minuty w osolonym wrzątku, osączyć.Oczyszczone marchewki pokroić na niezbyt grube plasterki. Ze strączków groszku usunąć włókna. Marchew smażyć na oleju 1 minutę na dużym ogniu, cały czas mieszając. Dodać zblanszowane warzywa i groszek, mieszając smażyć 8 minut. Skropić octem i przyprawić. Chrupiące warzywa przełożyć na talerze, ostudzić.Sos sałatkowy wymieszać z jogurtem wg przepisu na opakowaniu. Podawać do warzyw w osobnym naczyniu.Uwagi:Jogurt można zastąpić kwaśną śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiKomentarze:Autor: karaData: 2010-04-24fajneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: