Wykonanie
PDF
Niejednokrotnie w amerykańskich filmach, w których akcja dzieje się w NY można zobaczyć scenę, w której bohaterowie zatrzymują się przy ulicznej budce i kupują hot - dogi. Podobne można kupić na wielu
polskich dworcach. Dlatego dziś dzielimy się przepisem na idealnego hot - doga
rodem z nowojorskiej budki.Potrzebujemy:klasyczne
bułki do hot dogów
parówki cielęcesurówka Coleslawsurówka jesienna (
kapusta biała,
marchew,
ogórki,
papryka,
olej)
prażona cebulkakorniszony słodkie (z
miodem)
ketchupmusztarda ostra
majonezsos
chiliPrzygotowanie:1. Na początek polecę trzy rzeczy: surówkę Colesław z TESCO, surówkę jesienną z tej samej
serii oraz
prażoną cebulkę Culineo z Biedronki . Dlaczego akurat te? Dlatego, że Coleslaw jest z
chrzanem, dzięki temu jest bardzo ostry, surówka jesienna jest bez
pietruszki i
pora jak inne, a
cebulka jest tania (2.99 za 200 g.) i jest taka sama jak w większości barów.2.
Parówki obieramy z folii i podgrzewamy w wodzie.3. Surówki mieszamy razem, a
ogórki kroimy w plastry.4. Robimy sos, mieszamy
majonez,
ketchup, sos
chili i
musztardę w proporcjach: 2 łyżki
majonezu, 1,5 łyżki
musztardy, tyle samo sosu
chili i ok. 1/2 - 3/4 szklanki
ketchupu.5.
Bułki podgrzewamy w mikrofalówce przez 20 - 30 sekund. W gorącej
bułce układamy gorącą
parówkę, przykrywamy mieszanka surówek i plasterkami
korniszonów. Polewamy sosem i posypujemy szczodrze
cebulką. Podajemy gorące.Smacznego!!!PDF