ßßß
Cookit - przepis na Dietetyczny bigosik z młodych warzyw
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Dietetyczny bigosik z młodych warzyw
Składniki
Pietruszka
Cukinia
Pory
Czosnek
Chili
Przecier pomidorowy
Pomidor
Sól
Masło
Mąka
Pieprz czarny
Sok z cytryny
Koperek
Kapusta
Marchew
Kiełbasa drobiowa
Seler korzenny
Wykonanie
Tyle pysznych
młodych
warzyw do dyspozycji, że aż
grzech z tego nie skorzystaćSkładniki:–
kapusta
1 główka–
marchewka
3 szt–
kiełbasa drobiowa
50 dkg–
seler korzeniowy
1/3 szt–
pietruszka
1 szt–
cukinie
małe 1 szt–
por
(biała część) 1 szt– ząbek
czosnku
3 szt– pasta
chili
1 łyżeczka–
przecier pomidorowy
2 łyżeczki–
pomidorki
koktajlowe 200 g–
sól
do smaku–
masło
50 g–
mąka
żytnia 2 łyżki–
czarny pieprz
mielony–
sok z cytryny
2 łyżki–
koperek
1/2 pęczka
Przygotowanie:Główkę
kapusty
umyć a następnie poszatkować.
Młodą
marchewkę
oskrobać i pokroić w plasterki. Pokroić w plasterki
kiełbasę drobiową
.
Pietruszkę
i
selera
oskrobać a
potem
zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Umytą
cukinie
pokroić w plastry. Podobnie obranego
pora
. Umieścić wszystkie składniki w garnku i dodać posiekany
czosnek
. Podlać
woda
posolić i dusić pod przykryciem ok. 30 minut.Pod koniec duszenia dodać pastę paprykowa ostrą, przecier i
pomidorki
koktajlowe. Dusić dale przez kolejne 7-10 minut.Z
mąki
żytniej i
masła
przygotować zasmażkę. rozprowadzić zimną
wodą
i dodać do warzyw. Dusić wszytko razem jeszcze ok 5 minut.Doprawić do smaku
sokiem z cytryny
,
solą
i
pieprzem
. Podawać ze świeżym
koperkiem
. Smacznego.
Źródło:
http://galantyna.pl/2015/06/dietetyczny-bigosik-z-mlodych-warzyw
Przepisy powiązane
Placuszki marchewkowo - cukiniowe z porem
Bo dobra ryba nie musi być w panierce
Słoneczna zupa z indykiem
Zupa z podsmażonym porem, pół-kremowa
Prosta surówka z młodej kapusty
Składniki powiązane (0)