Wykonanie


600 g żołądków i
serc2
marchewki1
pietruszka1
cebulalistek laurowykilka ziaren
ziela angielskiego2
papryki pomidorowe200 g
brukselkitłuszcz do smażenia
oreganoszczypta
lubczyku1 łyżka
smalcu1 łyżka
mąkiŻołądki i
serca umyć, zalać
wodą , dodać
marchew, pół
cebuli,
pietruszkę,
listek laurowy i
ziele angielskie. Ugotować do miękkości. Wyjąć warzywa i
podroby, przestudzić. Pokroić
marchewkę i
pietruszkę w kostkę, drobno na plasterki pokroić wszystkie
podroby. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz , włożyć pokrojoną
cebulę, podsmażyć chwilę, dodać
mięso i warzywa,
paprykę pokroić w kostkę,
brukselkę , podlać rosołem z gotowania
podrobów. ok 1 szklankę, dodać
przyprawy. Dusić pod przykryciem przez ok 20 min.Ze
smalcu i
mąki zrobić zasmażkę lub podprawić
mąką rozrobioną w rosole,Podawać z
ziemniakami z
wody.