Wykonanie

500 g
żeberek1
marchewka1
cebula300 g
fasolki szparagowej400 g
bobu2 pieczone
buraki ćwikłowesólpieprzocet winnycukierlistek laurowyszczypta
oreganoszczypta
bazyliiziele angielskie4 łyżki
śmietanynatka pietruszkikoperŻeberka umyć zalać
wodą, dodać
listek laurowy i
ziele angielskie , ugotować do miękkości.Ugotowane
mięso oddzielić od kości i pokroić, dodać do
wywaru, warzywa lekko rozdrobnić,
fasolkę szparagową przeciąć na pół lub drobniej,
marchewkę pokroić w kostkę. Dolać
wody by warzywa były zanurzone. Ugotować do miękkości warzyw,
buraczki zetrzeć na tarce (
buraczki upiekłam wcześniej przy okazji
pieczenia mięsa , należy zawinąć je w folię aluminiową i piec ok półtorej godziny)Zupę doprawić
solą,
cukrem,
octem winnym , zdjąć z ognia dodać
śmietanę i wymieszać. Posypać
natką pietruszki i
koperkiem.