ßßß
30 dkg mąki4 dkg drożdży32łyżki cukru12,5 dkg margaryny1/4 szkl mleka1 żółtkonadzienie;mięso mielone 30050 gr cebuli50 gr papryki czerwonejszczypta ziół prowansalskichszczypta oreganopół łyżeczki czosnku granulowanego2 łyżki sosu sojowego1 łyżka imbirowego sosu z soją1 łyżka oleju sezamowegopół łyżeczki papryki czerwonej mielonejdodatkowo;200 gr krewetek2-3 ząbki czosnkusólkawałek zielonej paprykiolej do smażeniaCukier i drożdże rozpuścić w mleku. Margarynę posiekać z mąką, dodać rozczyn drożdżowy. Wyrobić ciasto, ukształtować na jednolitą kulę i włożyć do zimnej wody na 10-15 min.Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm .. Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.nadzienie;mięso przysmażyć razem z cebulą papryką i przyprawami, dodać olej sezamowy, sos sojowy i sos imbirowy. Wszystko razem poddusić ok 10 min. Lekko przestudzić i zmiksować na pastę. Nadziewać rurki przy pomocy szprycy do dekoracji ciast.przygotować krewetki; na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać pokrojony czosnek i pokrojoną w plasterki paprykę, Położyć rozmrożone i wypłukane krewetki. Obracać i smażyć ok 10 min. na średnim ogniu.