Wykonanie

30 dkg
mąki4 dkg
drożdży32łyżki
cukru12,5 dkg
margaryny1/4 szkl
mleka1
żółtkonadzienie;
mięso mielone 30050 gr
cebuli50 gr
papryki czerwonejszczypta
ziół prowansalskichszczypta
oreganopół łyżeczki
czosnku granulowanego2 łyżki
sosu sojowego1 łyżka
imbirowego sosu z
soją1 łyżka
oleju sezamowegopół łyżeczki
papryki czerwonej mielonejdodatkowo;200 gr
krewetek2-3 ząbki
czosnkusólkawałek
zielonej paprykiolej do smażenia
Cukier i
drożdże rozpuścić w
mleku.
Margarynę posiekać z
mąką, dodać rozczyn
drożdżowy. Wyrobić ciasto, ukształtować na jednolitą kulę i włożyć do zimnej
wody na 10-15 min.Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w
mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm .. Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym
jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.nadzienie;
mięso przysmażyć razem z
cebulą papryką i
przyprawami, dodać
olej sezamowy,
sos sojowy i sos
imbirowy. Wszystko razem poddusić ok 10 min. Lekko przestudzić i zmiksować na pastę. Nadziewać rurki przy pomocy szprycy do dekoracji ciast.przygotować
krewetki; na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać pokrojony
czosnek i pokrojoną w plasterki
paprykę, Położyć rozmrożone i wypłukane
krewetki. Obracać i smażyć ok 10 min. na średnim ogniu.