Wykonanie
            Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!PIZZASkładniki :2 szklanki 
mąki3 dag 
drożdży1 szklanka ciepłego 
mleka1 łyżka 
cukrułyżeczka 
soli3 łyżki 
olejuodrobina 
margaryny do posmarowania patelkiSos do posmarowania ciasta:2 łyżki przecieru1 ząbek 
czosnku3-4 łyżki 
wodyłyżeczka 
bazylii, prowansalskich, 
oregano.Propozycja dodatków:6 plasterków 
salami0,4 kg 
pieczarekpół 
czerwonej papryki2 średniej wielkości 
ogórki kiszonemalutka puszka 
kukurydzy2 
cebulki średniej wielkości8 
pomidorków koktajlowychPrzygotowanie:Z odrobioną ciepłego 
mleka rozrabiamy 
drożdże z 
cukrem aby uzyskać jednolity rozczyn. Szklankę 
mleka podgrzewamy aby było ciepłe. Do miski wsypujemy 
mąkę, 3 łyżki 
oleju, 
sól i wlewamy na całość nasz rozczyn. Zabieramy się za wyrabianie 10-15 min. W trakcie wyrabiania dolewamy nasz ciepłe 
mleko aby uzyskać lekko wolną konsystencję ciasta. Gdy wyrobimy ciasto miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce aby wyrosło. Patelkę nacieramy 
margaryną wyciągamy ciasto (dzielmy na 2 porcje) rozciągamy je na całej wielkości patelni. Do patelni/garnka dajemy przecier, 
wodę , 
czosnek i 
zioła i podgrzewamy chwilę aby się całość połączyła następnie smarujemy nasze ciasto w patelni. Dajemy na ciasto nasze ulubione dodatki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 0 C i pieczemy przez 20-25 min.Nasze dodatki, pokroiłem w ćwiartki 
pomidorki koktajlowe, w plasterki 
ogórka kiszonego, 
salami w kosteczki, 
pieczarki w plasterki oraz 
cebulkę w piórka i dusiłem je na masełku do miękkości doprawiając 
solą oraz 
pieprzem.