Wykonanie
na ciasto;1
jajko1,5 szkl
mlekałyżeczka
cukruszczypta
soli0,5 szkl
wodymąka100 gr
szpinaku gotowanegonadzienie;500 gr
mięsa mielonego wieprzowo-wołowego1 łyżka
oleju1
cebulaszczypta
oreganopół łyżeczki
czosnkupół łyżeczki
imbiru2 łyżeczki sosu
imbirowego Tao-Tao1 łyżka
sosu sojowegoszczypta
pieprzu grubo mielonego2
jajka100 gr
szpinaku2 łyżki
koncentratu pomidorowego na sos;100 gr
rodzynek1 szkl rosołu z
kurczaka1 łyżka sosu
imbirowego Tao-Tao1 łyżeczka
cukru3 łyżeczki
mąki kukurydzianejPrzygotować ciasto naleśnikowe;rozbić
jajko z
mlekiem i
wodą, dodać
sól i
cukier oraz tyle
mąki by ciasto miało konsystencję słodkiej
śmietany, rozlać ciasto na dwie części , jedną zostawić normalną a do drugiej dodać zmiksowany
szpinak.Usmażyć naleśniki zielone i białe.Przygotować nadzienie;Na
oleju przyrumienić
cebulę , dodać
mięso mielone i
przyprawy ;
oregano,
czosnek,
imbir sos
imbirowy,
sos sojowy,
pieprz i smażyć ok 15 min. Lekko przestudzić i podzielić
mięso na dwie części.. jedną zmiksować ze i
szpinakiem, a drugą z
koncentratem pomidorowym. Smarować naleśniki białe zielonym nadzieniem a zielone czerwonym.Podawać na ciepło pokrojone ukośnie.Przygotować sos;