Potrzebny rosół drobiowy lub wołowy jak kto woliJa zrobiłam drobiowy na skrzydełkach3-4 skrzydełka1 cebula1 marchewka1 pietruszkakawałek selera2 l wodysól, pieprzlistek laurowyziele angielskienatka pietruszkikoperekZ podanych składników, ugotować rosołek, gotując na bardzo wolnym ogniu ok 2 godziny.RavioliSkładniki:Ciasto:4 szklanki mąki1 jajkołyżka oliwywodasólFarsz:40 dkg wieprzowiny1 filet z kurczaka10 dkg tartego żółtego sera1 jajkosól, pieprzprzyprawy i ziołaSposób przyrządzenia:Farsz:Mięso zemleć, dodać ser, jajko, przyprawić, dokładnie wymieszać.Ciasto:Z podanych składników starannie zagnieść ciasto. i tu: ja użyłam takiego małego urządzenia (gdzie kładzie się jeden rozwałkowany placek nadzienie w dołeczki i drugi placek, po czym skleja się wałkując wałkiem do ciasta. Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem oleju do momentu aż wypłyną.