Wykonanie

Ta
sałatka to inna wersja mojej sałatki z zupką chińską . Obie to nasze ulubione i zawsze najszybciej znikają ze stołu, bo są pikantne i bardzo aromatyczne. Do tej użyłam
przyprawy do sałatek firmy Kamis, która zawiera m.in.czarny i różowy
pieprz,
por,
bazylię,
natkę. Polecam.Składniki:1 duża
pierś z kurczaka1 puszka
fasoli1 słoik
sałatkowy (
marchewka,
groszek,
kukurydza)2 pikantne zupki chińskie1 łagodna zupka chińska1
zielona papryka1
czerwona cebulamajonezmały
jogurt naturalnysól,
pieprzprzyprawa do sałatek Kamis
Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć na
oleju.
Majonez wymieszać z
jogurtem,
solą,
pieprzem,
przyprawą do sałatek i saszetkami z zupek chińskich (tylko te płynne, nie
warzywa suszone).
Paprykę i
cebulę posiekać, warzywa z puszki i słoika odsączyć.
Makaron z zupek pokruszyć. Wszystkie składniki wymieszać i odstawić najlepiej na noc. Wtedy
makaron nasiąknie
majonezem i
przyprawami i będzie miękki.